Lahůdková pomazánka se Šmakounem

POSTUP

1 . Do misky rozdrobíme tofu, nakrájeného Šmakouna, cibuli, přidáme lahůdkové droždí, rozmarýn, sojovou omáčku, špetku soli a oregana.

2. Vše důkladně rozmixujeme tyčovým mixérem.

Pomazánka je vhodná ke snídani, ale i na odpoledne díky vysokému obsahu bílkovin, vlákniny a také nemálo komplexních sacharidů s nízkým GI.

Přibližné nutriční hodnoty na jednu porci: energie 1183 kJ, 22 g bílkovin, 28 g sacharidů, 7 g tuků

Autorka receptu: trenérka a výživová poradkyně Petra Urbánková, www.petraurbankova.cz

SUROVINY (2 porce)

  • 100g Šmakoun uzený
  • 200 g tofu 
  • 2 lžíce lahůdkového droždí
  • 1/2 červené cibule
  • špetka himalájské soli 
  • rozmarýn, oregáno
  • lžička sojové omáčky Tamari
  • 100 g žitného chleba