Bramborové knedlíky plněné Šmakounem
POSTUP
Náplň - směs si připravíme z cibule nakrájené najemno, kterou orestujeme spolu s malými kostičkami Šmakouna. Přidáme nasekanou petržel a necháme vychladnout. Kapustu nakrájíme na proužky, podusíme 10 min. doměkka, ale tak aby neztratila barvu, odstavíme a promícháme s jogurtem. Osolíme a opepříme.
Těsto - brambory uvaříme den předem ve slupce. Oloupeme a rozmačkáme šťouchadlem (pokud chcete jemné hladké knedlíky, tak brambory nastrouhejte, ale já mám raději s kousky brambor). Přidáme mouku, krupici, vejce a rychle propracujeme těsto (nejlépe hnětačem, aby se moc nezahřálo a neřídlo). Rozdělíme si ho na 12 dílů a vlhkýma rukama vytvarujeme placky, naplníme směsí, pevně uzavřeme a dotvarujeme knedlíky. Vaříme v páře přibližně 20 min.
Za recept děkujeme www.smakoun.eu.
SUROVINY
- 1 kg brambor
- 1 vejce
- 150 g celozrnné pšeničné mouky hladké
- 100 g krupice
- 300 g Šmakoun uzený
- 1 hrst čerstvé petrželky
- 1 cibule
- 1 kapusta
- 4 lžíce bílého jogurtu
- sůl, pepř